Дээлний өнгө оёх
Монгол дээлийг оёх технологи ажиллагааг үндсэн 3 хэсэгт
хуваадаг. Үүнд:
1. Дээлийн өнгө оёх: цаваг, хажлага, эмжээр бэлтгэх, түүнийг их
биед нэгтгэх, өнгө
бүрдэл хэсгийг оёх ажиллагаа
2.
Дотор эсгэх, өнгө дотрыг нийлүүлэх, сугалж оёх
ажиллагаа
3.
Зах, товч шилбийг бэлтгэх, түүнийг их биед
нэгтгэх ажиллагаа
Дээлийг оёх утас, зүүний номерийг
материалын шинж чанарт тохируулан сонгон авна. Мөн утасны өнгө нь дээлний өнгө
материалынхтай адил байна.
Цаваг ба хажлага бэлтгэх, дээлний
эмжих ирмэгүүдийг цаваглах
Цаваг ба
хажлага бэлтгэх ажиллагаа
Ажилбарын нэр
|
Ажилбарыг гүйцэтгэх техникийн нөхцөл
|
Зураг
|
|||
1.
Цаваг бэлтгэх
|
Эмжих
ирмэгийг наах цавуу-тай ба цавуугүй цаваг
(хатуул-гын материал)-ийг
бэлтгэнэ. Цавгийг энгэрийн харааны ирмэгээр товч шилбэний уртад
тааруулан 5.0-6.0 см, бусад ирмэгийн дагуу
2.5-3.0 см өргөнтэй эсгэнэ. Захны цавгийг
бүтэн эсгэнэ.
|
||||
2. Цаваг бэлтгэх, хатуулах
|
Дээлийг оёхын өмнө эмжих ирмэгүүдийндагуубэлтгэсэн цавгийг нааж хатуулна. Цавгийг хоёр аргаар
наана. Үүнд:
|
||||
3.
Хажлага эсгэх
|
Comments
Post a Comment