Индүүдэх ажиллагааны үед дагаж мөрдөх аюулгүй ажиллагааны зааварчилгаа
Индүүдэх
ажиллагааны үед дагаж мөрдөх аюулгүй ажиллагааны зааварчилгаа
1.
Индүү
залгаатай үед зөвхөн бариулаас барих .
2.
Индүү
залгаатай нөхцөлд цахилгаан дамжуулах хэсэгт, залгуур, сэрээг гараар оролдож
болохгүй.
3.
Энэ
хэсгүүдийн аль нэг гэмтэлтэй бол ажлаа зогсоож цахилгаанчныг дуудах хэрэгтэй.
4.
Индүүг
хэт халааж болохгүй.
5.
Хичээл
тарах, завсарлах үед индүүг заавал салгана.
6.
Индүүдэгчийн
ул доор цахилгаан дамжуулахгүй материалаар хийсэн зөөлөвч байна.
7.
Ажил
эхлэхээс өмнө индүүний бүрэн бүтэн байдал ажиллагаатай эсэхийг шалгана.
Индүүдэх ажиллагаанд тавигдах техникийн нөхцөл
1. Бэлэн болсон бүтээгдэхүүнийг чийглэж, чийг ууршилтай
индүүднэ.
2. Халаасны таг манжет,зах нэгтгэж оёсон оёог сайтар
тэнийлгэж засаад зохих хэлбэрийг бий болгосны дараа сайн хэвшүүлж гялгар болгохгүй,
сунгаж татахгүй дарж индүүднэ.
3. Бэлэн болсон бүтээгдэхүүний өнгөн талаас нь индүүдэхдээ
даавуу тавьж индүүднэ.
4. Эргэх энгэрийн энгэр талаас, захыг дотор захны талаас,
бартааны ирмэгийг дотор бартааны талаас индүүднэ.
5. Оёог хагалж индүүдэх, оёог нэг тийш нь дарж
индүүднэ.Хуниасыг дарж индүүдэхдээ гүйлгэлгүй зөөж тавина.
6. Бэлэн бүтээгдэхүүнд эцсийн индүүдлэг хийсний дараа
хэлбэрийг алдагдуулахгүйн тулд ноосон даавуун польтог 50-75 мин, ноосон даавуун
костюмыг 30-40 мин өлгөөтэй байдлаар норгож хатаана.
7. Торгомсог даавууг чийглэж индүүдэж болохгүй.
Uuganaazaya
ReplyDelete